tisdag 4 mars 2014

Nyttigt bröd

I morse lyxade jag till det med nybakat bröd till frukost. Det här var en nyttigare variant med bland annat dinkelmjöl, havregryn och linfrön och med yoghurt istället för matfett. Innehåller ingen jäst utan istället bikarbonat så bara in med brödet i ugnen utan någon jästid. Så gott och väldigt mättande. Har gjort ett liknande bröd för länge sen.

Här är receptet:
2 dl havregryn
4 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
3 msk honung
2 tsk bikarbonat
4 dl naturell yoghurt 3%
Valfria nötter

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och honung. Forma degen till en limpa och lägg på bakpappersklädd plåt. Grovhacka nötter eller pumpakärnor och häll ovanpå (jag tog valnötter) och låt stå i ugnen i ca 45 min.




Ska snart ta en promenad bort till jobbet. Fettisdagen idag så blir förmodligen en till semla ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar