Under promenaden blev jag sugen på att baka bröd så på vägen hem handlade jag ingredienser till ett hälsobröd jag sett på någon blogg igår. Minns inte vilken?
Så det blev bak direkt när jag kom hem och brödet blev riktigt gott! Lite kompakt men otroligt saftigt och mättande. Känner mig proppmätt fortfarande. Till det åt jag yoghurt med musli, hallon och blåbär samt kaffe.
Här är receptet:
2 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelmjöl
1 nypa havssalt
2 tsk bikarbonat
1 dl linfrö
2 dl valfria nötter/russin
1 burk kvarg alt 4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 rivet äpple
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en form med bakplåspapper. Blanda sedan alla torra ingredienser (hacka nötterna och russinen lite) ordentligt.
Blanda kvarg, honung och det rivna äpplet. Rör ner i mjölblandningen.
Forma till en limpa och lägg på plåt och skjutsa in i ugnen. Ca 40-60 minuter. Håll koll med brödsticka.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar